You are here

Serija spletnih seminarjev: RF-meritve

 
V seriji petih spletnih oddaj o RF-meritvah boste spoznali osnove  izvedbe in optimizacije RF-meritev.

  • Izpopolnite svojo tehniko RF-meritev in spoznajte najboljše prakse
  • Nasveti o merjenju v živo in odgovori na vaša vprašanja
  • Povečajte svojo storilnost z najnovejšimi orodji v RF-panogi

 

Datum, čas, prijava

Povečanje pretočnosti RF-preizkusov z obdelavo signalov v realnem času z napravami FPGA (v angleščini)

Spoznajte, kako se tehnologija PXI express uporablja z RF-instrumenti za izredno hitro pretakanje podatkov v gostiteljski računalnik ali napravo FPGA za obdelavo.  Med tem predavanjem bomo raziskali tudi načine za zmanjšanje odvisnosti od programske opreme pri obdelavi s pretakanjem podatkov v in iz ene ali več enot FPGA v ohišju PXI za obdelavo in analizo spektra v realnem času. 

 

Izpopolnjevanje RF-preizkusov z vektorsko signalno sprejemno-oddajno napravo (VST) (v angleščini)

Vektorske signalne sprejemno-oddajne naprave NI (VST) združujejo vektorski signalni analizator in vektorski signalni generator z uporabniško programirljivo napravo FPGA za obdelavo ter krmiljenje signalov v realnem času. Temeljijo na arhitekturi NI LabVIEW RIO in zagotavljajo prilagodljivost programiranja ter vrhunsko strojno opremo za izvedbo tudi najzahtevnejših RF-aplikacij. Med predavanjem bomo razpravljali, kateri načini uporabe zahtevajo VST-je in katere je mogoče rešiti z RF-opremo PXI brez naprave FPGA. 

 

Napredno preizkušanje sistemov MIMO za RF-komunikacijske protokole (v angleščini)

To predavanje govori o prednostih, ki jih dosežemo z uporabo več anten v enem komunikacijskem kanalu, standard 802.11n pa bo uporabljen kot realen primer uporabe. Pojmi, kot so OFDM, izginjanje kanalov in prostorsko multipleksiranje, so zajeti v kontekstu standarda WLAN 802.11n, podan pa bo tudi splošni pregled fazno koherentnih merilnih sistemov in njihove uporabnosti za aplikacije MIMO, kot je standard 802.11n. Izvedli bomo splošno demonstracijo sistema 2x2 Tx/Rx s fazno koherentnimi signalnimi generatorji in analizatorji, vključno z demonstracijo dejanskih večkanalnih meritev sistema po standardu 802.11n.

 

Izboljšanje avtomatizirane analize vezij (v angleščini)

Izvedba natančnih meritev S-parametrov je zahtevna tudi s sodobno opremo in metodami za preizkušanje. Vektorski analizator vezij (VNA) je zaradi svoje izjemne natančnosti in prilagodljivosti postal instrument izbire za mnoge RF-meritve. To predavanje obravnava pomembne vidike v zvezi z umerjanjem, hitrostjo merjenja in programiranjem pri vključitvi analize vezij v avtomatizirane sisteme za preizkušanje.  Predstavili bomo več naprednih tem, vključno z impulznimi meritvami S-parametrov, analizo v časovni domeni in učinkovitimi tehnikami izločitve.

 

Preizkus sprejemnika GPS: Celovit hibridni pristop do preizkušanja (v angleščini)

Ta spletna oddaja predstavlja pogoste preizkuse sprejemnika GPS, vključno z občutljivostjo, TTFF in točnostjo položaja ter sledenja. Predstavljen je inovativen način vnosa signalov GPS v laboratorij za celovito preizkušane GPS z uporabo kombinacije ustvarjanja simuliranega signala in snemanja ter predvajanja resničnih signalov. Poleg pregleda osnov merjenja vam bomo pokazali še predstavitve strojne in programske opreme za te preizkuse sprejemnika GPS v laboratoriju s simuliranimi in resničnimi signali.

    Share